Fabian Cancellara heeft zijn toekomst verbonden aan het nieuwe Team Trek, dat na dit wielerseizoen RadioShack-Leopard-Trek opvolgt.

De 32-jarige Cancellara, die dit seizoen onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won, kijkt uit naar het project dat het Amerikaanse fietsenmerk opzet.

''In 2014 rijd ik voor Team Trek, ik kijk uit naar het project voor de komende drie jaar'', zei de Zwitser maandag in een videoboodschap.

De toekomst van de ploeg van onder anderen Cancellara en de broers Andy en Franck Schleck was onzeker sinds hoofdsponsor RadioShack in maart bekendmaakte na dit seizoen te stoppen.

Trek, dat sinds de oprichting van het team in 2010 cosponsor is, maakte vorige week bekend de WorldTour-licentie na dit jaar over te nemen. De huidige teammanager Luca Guercilena heeft volgend seizoen ook de leiding over de nieuwe ploeg.

Cancellara beloofde in ieder geval nog drie jaar voor Trek in het peloton mee te rijden. Na zijn actieve carrière kan de Zwitser in een andere rol bij het team blijven werken.

Cancellara won dit jaar onder meer de voorjaarsklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Vanwege het ontbreken van een proloog slaat hij dit jaar de Ronde van Frankrijk over. Cancellara focust zich op de WK van later dit jaar in Florence.