Novak Djokovic is maandagavond op eenvoudige wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. De Servische nummer één van de wereld had weinig te duchten van de ervaren Tommy Haas: 6-1, 6-4 en 7-6 (4).

Bekijk de samenvatting van Djokovic-Haas

De 35-jarige Haas had tot nu toe indruk gemaakt in Londen, maar kon geen vuist maken tegen Djokovic.

De Duitser maakte te veel fouten en won te weinig punten op zijn eerste service. Djokovic kreeg maar liefst dertien breakpunten en benutte bijna de helft.

Haas kende aan het einde van de derde set nog een opleving en maakte een break ongedaan. In de tiebreak moest hij alsnog het hoofd buigen voor Djokovic.

De Serviër strijdt voor een plek in de halve eindstrijd tegen Tomas Berdych. De Tsjech versloeg Bernard Tomic in vier sets. Berdych won de enige partij op gras tussen hem en Djokovic.

Murray

Andy Murray heeft maandagavond op overtuigende wijze de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De Schotse publieksfavoriet rekende in drie sets af met Mikhail Joezjni: 6-4, 7-6 (5) en 6-1.

Murray plaatste zich voor het zesde jaar op rij voor de kwartfinales in Londen. Hij speelde op het Centre Court een goede partij. De nummer twee van de plaatsingslijst sloeg veel winners en benutte de helft van zijn breakpoints.

Murray won ook vrij eenvoudig het eerste bedrijf. Joezjni leek de tweede set naar zich toe te trekken, maar de Rus verspeelde een break voorsprong en kwam in de tiebreak net tekort. In het laatste bedrijf was de spirit weg bij Joeznji en daar profiteerde Murray optimaal van.

De Schot speelt voor een plek bij de laatste vier tegen Fernando Verdasco, die in vier sets van Kenny de Schepper won.

Bekijk de samenvatting van Murray-Joezjni