David Ferrer heeft zich maandag geschaard onder de laatste acht op Wimbledon.

De als vierde geplaatste Spanjaard won in vier sets van de Kroaat Ivan Dodig: 6-7 (3), 7-6 (6), 6-1 en 6-1.

Dodig won in de vorige ronde van Igor Sijsling, die aan het begin van de derde set wegens ziekte de strijd staakte.

Het is pas de tweede keer dat Ferrer de kwartfinale haalt op Wimbledon, dat lukte hem ook in 2012. De verliezend finalist van Roland Garros stuit in de volgende ronde op Juan Martin Del Potro.

De Argentijn kende weinig problemen met Andreas Seppi. Na ruim twee uur won Del Potro met 6-4, 7-6 en 6-3.

Del Potro, die vorig jaar op de Olympische Spelen in Londen wel brons won, kwam op Wimbledon nooit verder dan de vierde ronde. Dat gold ook voor Seppi, die dit jaar zijn beste resultaat boekte. De Italiaan had tegen Del Potro nooit uitzicht op verdere progressie; de Argentijn gaf hem geen enkele kans te breken. Alleen in de tweede set wist Seppi het tot de tiebreak te redden, waarin hij duidelijk tekortkwam.

Verdasco

Fernando Verdasco heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De ongeplaatste Spanjaard won in de vierde ronde in een solide wedstrijd van zijn Franse opponent Kenny de Schepper: 6-4, 6-4 en 6-4.

De Schepper, die voor Wimbledon slechts één partij op een Grand Slam won, had in de tweede ronde het geluk dat Marin Cilic uit Kroatië zich terugtrok. Een ronde later schakelde hij verrassend de Argentijn Juan Monaco uit. 

Tegen Verdasco had hij weinig in te brengen; pas in de laatste set dwong hij één servicebreak af terwijl de Spanjaard tweemaal toesloeg.

Verdasco kwam sinds de US Open van 2010 niet meer zo ver op een Grand Slam. Op Wimbledon werd hij eerder driemaal in de vierde ronde uitgeschakeld.

Janowicz

Jerzy Janowicz is eveneens doorgedrongen tot de laatste acht. De als 24e geplaatste Pool versloeg maandag in de vierde ronde Jürgen Melzer uit Oostenrijker. Hij had daar wel vijf sets voor nodig, 3-6, 7-6 (1) 6-4, 4-6 en 6-4.

Lukasz Kubot, ook een Pool, plaatste zich ook voor de kwartfinales. Hij won van Adrian Mannarino uit Frankrijk, 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4.

De twee Polen treffen elkaar nu in de kwartfinale.