PSV en AZ hebben een akkoord bereikt over de transfer van Adam Maher. De middenvelder ondergaat maandag een medische keuring en tekent als alles goed is daarna een contract voor vijf jaar.

Dat melden de Eindhovenaren zondag op de eigen site. PSV betaalt volgens het Eindhovens Dagblad zo'n 6,5 miljoen euro voor de negentienjarige Maher.

Technisch directeur Marcel Brands is erg blij met de komst van Maher. "Het is een lang gekoesterde wens om hem naar PSV te halen", zegt hij.

"Met hem hebben we weer een zeer talentvolle Nederlandse speler in huis, dat past in de filosofie van PSV. Ik ben er heel blij mee, want we wilden hem graag hebben maar niet ten koste van elke prijs. Daar zijn we uitgekomen."

PSV deed in de afgelopen winterstop al een poging om Maher naar Eindhoven te halen. Toen werd er echter geen overeenstemming bereikt met AZ over de transfersom.

In eerste instantie leek Maher, die zelf aangaf nog niet naar het buitenland te willen, deze zomer te kunnen kiezen uit een overstap naar Ajax of PSV. De belangstelling van de Amsterdammers werd nooit concreet, waardoor een transfer naar Eindhoven een logisch gevolg was.

Derde aankoop

De international is de derde aankoop die PSV deze zomer doet. Eerder werden Jeffrey Bruma (Chelsea) en Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk) aan. Ook keert doelman Jeroen Zoet van een huurperiode bij RKC Waalwijk.

De Brabanders zagen daarentegen Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Dries Mertens (Napoli) en Erik Pieters (Stoke City) vertrekken.

In vergelijking met afgelopen seizoen moet PSV het in de komende jaargang ook stellen zonder Atiba Hutchinson, Wilfried Bouma en Boy Waterman die allemaal geen nieuw contract kregen. Daarnaast zette aanvoerder Mark van Bommel een punt achter zijn carrière.