Italië is als derde geëindigd bij de Confederations Cup. Het elftal van bondscoach Cesare Prandelli was in de troostfinale na strafschoppen met 3-2 te sterk voor Uruguay.

De Zuid-Amerikanen zagen drie penalty's gestopt worden door de Italiaanse keeper Gianluigi Buffon.

Diego Forlan, die in de halve finale tegen Brazilië ook al miste, Martin Caceres en Walter Gargano faalden vanaf elf meter. Bij de 'Squadra Azzurra' miste alleen Mattia de Sciglio.

Na 120 minuten voetbal was de stand 2-2. De Italianen kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Davide Astori gaf de bal het beslissende zetje.

In de 58e minuut bracht Edinson Cavani de ploegen weer in evenwicht. De aanvaller van Napoli liet de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon met een bekeken schuiver kansloos.

Een kwartier voor tijd kwam Italië weer aan de leiding toen Alessandro Diamanti uit een vrije trap raak schoot. Lang kon de 'Squadra Azzurra' niet genieten van de voorsprong, want Cavani maakte, eveneens uit een vrije trap, gelijk.

In de noodzakelijke verlenging, waarin Italië het de laatste tien minuten met een man minder moest doen na rood voor Riccardo Montolivo, had Uruguay een overwicht, maar gescoord werd er niet.

Strafschoppen moesten zodoende voor de tweede keer op rij bij een wedstrijd van Italië voor de beslissing zorgen. In tegenstelling tot in de halve finale tegen Spanje wonnen de Italianen nu wel.