Novak Djokovic heeft zaterdag op overtuigende wijze de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De nummer één van de wereld liet op het Centre Court in Londen geen spaan heel van Jeremy Chardy: 6-3, 6-2 en 6-2.

Djokovic hoefde dit toernooi nog geen set af te staan en lijkt steeds beter te gaan spelen. De Serviër maakte tegen Chardy nauwelijks fouten en serveerde ijzersterk.

Hij kreeg geen enkel breakpoint tegen en Djokovic sloeg op zijn derde wedstrijdpunt toe. De partij nam nog geen anderhalf uur in beslag.

Djokovic treft in de volgende ronde Tommy Haas. De 35-jarige Duitser versloeg eerder op de dag Feliciano Lopez in vier sets.

Ferrer

David Ferrer is door een moeizame zege op Alexandr Dolgopolov doorgedrongen tot de laatste zestien op Wimbledon. De Spanjaard, de nummer vier van de plaatsingslijst, had vijf sets nodig tegen de onberekenbare Oekraïner: 6-7 (6), 7-6 (2), 2-6, 6-1 en 6-2.

Ferrer verzuimde zowel de eerste als de tweede set, het tweede bedrijf zelfs tweemaal, op eigen service naar zich toe te trekken. De eerste keer profiteerde Dolgopolov door de tiebreak te winnen, de tweede tiebreak ging gemakkelijk naar Ferrer.

Dolgopolov wisselde als gewoonlijk de mooiste ballen met de raarste missers af. In de derde set lukte bijna alles, in het restant van de wedstrijd maakte hij teveel fouten in zijn eigen servicegames.

Ferrer speelt in de vierde ronde Ivan Dodig, die een gemakkelijke middag had tegen de niet fitte Igor Sijsling.