Andreas Seppi is zaterdag voor de eerste keer in zijn carrière doorgedrongen tot de laatste zestien op Wimbledon. De mondiale nummer 28 was in een vijfsetter van drie uur sterker dan Kei Nishikori uit Japan: 3-6, 6-2, 6-7, 6-1, 6-4.

Nishikori, als twaalfde geplaatst in Londen, leek na de vijftig minuten durende derde set een voorschot te nemen op de zege.

De Italiaan sloeg echter ijzersterk terug in de vierde set, waarna een break in de zevende game van de beslissende set voldoende was de overwinning binnen te halen.

Seppi haalde eerder dit jaar ook al de vierde ronde op de Australian Open en de derde ronde op Roland Garros. Op Wimbledon kwam hij nooit verder dan de derde ronde.

Verdasco

Fernando Verdasco heef zich ook geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De Spanjaard was in straight sets te sterk voor Ernests Gulbis: 6-2, 6-3, 6-4.

Met het bereiken van de vierde ronde evenaart de Spanjaard zijn beste prestatie op de All England Lawn Tennis Club; in 2006, 2008 en 2009 drong hij ook door tot de laatste zestien.

In de achtste finales stuit de 29-jarige Verdasco op Kenny de Schepper. De Fransman won eveneens zonder een set af te staan in de derde ronde. 

De Schepper was met 6-4, 7-6 en 6-4 te sterk voor de Argentijn Juan Monaco.

In de kwartfinales wacht mogelijk publieksfavoriet Andy Murray. De Schot moet bij de laatste zestien dan eerst af zien te rekenen met Mikhail Joezjni. De Rus klopte Viktor Troicki zaterdag met 3-0: 6-3, 6-4, 7-5.

Kubot

Lukasz Kubot verschafte zich ook een plekje in de achtste finales. De Pool stuurde Benoît Paire in drie sets (6-1, 6-3 en 6-4) naar huis.

De 31-jarige nummer 130 van de wereld ontdeed zich eerder van Igor Andreev en Steve Darcis. Adrian Mannarino, vrijdag al te sterk voor Dustin Brown, is de volgende opponent van Kubot.