De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag in Cheonan een knappe zege geboekt in de World League. De mannen van bondscoach Edwin Benne versloegen gastland Zuid-Korea met 3-1: 25-23, 22-25, 25-20, 25-16.

Oranje, dat aan kop gaat in groep C, lonkt inmiddels nadrukkelijk naar een plek in de finaleronde van de prestigieuze volleybalcompetitie.

Zuid-Korea staat aanzienlijk hoger op de wereldranglijst dan het Nederlands team, maar daar was in Cheonan niet veel van te merken.

Het Nederlands team gaf alleen de tweede set uit handen, verder voerde de ploeg van Benne de boventoon. Zondag staan beide landen opnieuw tegenover elkaar.

De zege was noodzakelijk omdat concurrent Canada een dag eerder in en tegen Finland had gewonnen en daarmee weer de leiding in de groep van Nederland had overgenomen. Oranje heeft nu één punt voorsprong op de Noord-Amerikanen.

De Canadezen treffen zaterdagavond de Finnen, derde in de poule, opnieuw. In de laatste competitieronde, die volgend weekeinde wordt afgewerkt, moet Nederland op bezoek bij Finland terwijl Canada op bezoek moet bij Japan, dat momenteel laatste staat in groep C. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor de finalegroep.