Erik Pieters verlaat PSV voor Stoke City.

De verdediger tekent een vierjarig contract bij de club uit de Engelse Premier League. Hij meldt de transfer op zijn eigen twitterkanaal.

De 24-jarige Pieters bedankt PSV en al zijn supporters voor de afgelopen vijf jaar in Eindhoven. Hij stond nog een seizoen onder contract bij de nummer twee van de laatste editie van de eredivisie.

De verdediger speelde de afgelopen twee jaar wegens blessureleed slechts achttien competitieduels.

Volgens Engelse media betaalt Stoke City 3,5 miljoen euro voor Pieters, die blij is met zijn nieuwe werkgever. "Het is altijd een droom van me geweest om in de Premier League te spelen, daarom is dit een prachtige mogelijkheid."

"Tegelijkertijd is het jammer om mijn vrienden en teamgenoten in Eindhoven te verlaten, maar ik ben erg blij met deze kans.''

Marcel Brands, technisch manager van PSV, snapt de keuze van Pieters. "Een transfer naar Engeland speelt voor hem al langer, maar dit is nu een mooie stap voor hem."

"Gezien zijn contract waren wij in de situatie om hem te verkopen. We verliezen in Erik een goede speler met een goed karakter, maar voor hem is dit in zijn carrière een nieuwe stap. Hij heeft vijf jaar bij PSV gespeeld en is nog steeds pas 24 jaar.''

PSV verdiende afgelopen week ook al ruim achttien miljoen euro aan het vertrek van Dries Mertens (Napoli) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev).

De club uit Eindhoven verzekerde zich al van de komst van Jeffrey Bruma (Chelsea) en Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk). PSV wil zich ook nog versterken met Adam Maher (AZ) en Stijn Schaars (Sporting Portugal).

Volg al het transfernieuws in Transfertumult

Lees al het transfernieuws op het katern transferperikelen

Bekijk alle afgeronde transfers in het transferoverzicht