Nico Rosberg heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië de snelste tijd neergezet. 

De Duitser van Mercedes verwees op het circuit van Silverstone in 1.32,248 het Red Bull-duo Mark Webber en Sebastian Vettel naar de tweede en derde plaats.

Giedo van der Garde eindigde in zijn Caterham op de negentiende plaats, op ruim 3,7 seconden van Rosberg. Daarmee was de Nederlander nog wel nipt beter dan zijn teamgenoot Charles Pic uit Frankrijk, die twintigste werd.

De Australiër Daniel Ricciardo, 's ochtends winnaar van de eerste training, reed de Toro-Rosso naar de zesde positie.

Regen

Die eerste training werd geteisterd door hevige regenval. Slechts elf coureurs zetten een tijd neer. 's Middags was de baan droog. Desondanks verloor Felipe Massa in de bocht Stowe de controle over zijn Ferrari en knalde frontaal in de bandenstapel.

Van der Garde zette bij de eerste training de achtste tijd neer. Hij weet nu al dat hij zondag een slechte startpositie heeft. De coureur van Caterham wordt sowieso vijf plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling.

Het is de straf die hij kreeg na de vorige race in Canada, waar de wedstrijdjury hem de schuld gaf van een aanrijding met Hülkenberg.

Van der Garde had gemengde gevoelens na de eerste trainingsdag. "Het was jammer dat het regende tijdens de eerste vrije training, want we hadden wat kleine aerodynamische updates aan de auto willen testen. Wat dat betreft hadden we ’s middags meer geluk met het weer, al hebben we niet het volledige programma kunnen afwerken.''

Over de auto was Van der Garde nog niet helemaal tevreden. "In de snelle bochten voelde de balans van de auto best goed aan. Alleen in de langzame bochten had ik nog veel overstuur en wat andere problemen. Daar moet nog aan gewerkt worden.''

Van der Garde hoopt voor zaterdag op een goede kwalificatiesessie, bij voorkeur onder natte omstandigheden. "In de regen zijn we behoorlijk snel, dus dat zou mooi zijn.''