Igor Sijsling hoopt binnenkort met nog meer lucht aan zijn wedstrijden te beginnen. De Amsterdammer is in afwachting van toestemming voor een medicijn tegen zijn chronische voorhoofdholte-ontsteking.

De nummer 64 van de wereld, die donderdag voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde van Wimbledon haalde, werd al twee keer geopereerd aan het euvel dat het ademen bemoeilijkt.

"Als ik mijn pil niet inneem 's ochtends voel ik me niet fijn. Toevallig was ik hem vanochtend vergeten, maar ik ben hier meteen naar de dokter gerend en heb iets gekregen. Ik moet dat wel echt hebben, anders heb ik er last van", legde Sijsling na zijn winst op Milos Raonic uit.

Zes jaar geleden heeft Sijsling voor het eerst een ingreep ondergaan aan zijn hoofd, vorig jaar november gebeurde het voor de tweede keer. "Dan wordt het schoongemaakt. Ze knippen al het slijm weg, maar dan begint het weer te groeien. Het proces wordt wel vertraagd, maar verhelpen kan niet."

Dopinglijst

Sijsling wil de pillen graag inruilen voor een beter middel, maar loopt het risico dat dat op de dopinglijst staat. Daarom heeft hij twee weken geleden bij de internationale tennisfederatie ITF een verzoek ingediend om een uitzondering voor bepaalde steroïden tegen de aandoening. "Het kan nog wel even duren voor ik dat hoor."

Navraag bij de ITF leert dat spelers normaal gesproken maximaal dertig dagen op toestemming moeten wachten. Veel van de positieve testen uit het recente verleden komen voort uit nalatigheid van spelers, die geen zogenaamde dispensaties voor therapeutisch gebruik aanvragen.

Lees alles over Wimbledon op de special van NUsport