De toekomst van de TT van Assen is verzekerd tot en met 2021. 

Donderdag bereikte de organisatie van het Nederlandse motorrace-evenement overeenstemming met de Spaanse race-organisator Dorna over de verlenging van vijf jaar.

Het huidige contract loopt tot en met 2016. Daarnaast zei voorzitter Carmelo Ezpeleta van de Dorna toe dat de races de komende jaren op zaterdag blijven worden verreden.

''Assen is het evenement dat het langst op de Grand Prix-kalender staat en dat heeft een reden. De snelheid en de vloeiende vorm van het circuit maakt het een ideale baan. Niet alleen voor de MotoGP-coureurs, maar ook voor de andere klassen'', roemde Ezpeleta het TT-circuit.

Toeschouwers

Daarnaast speelde ook het grote aantal toeschouwers dat de TT jaarlijks trekt, een belangrijke rol bij de contractverlenging.

Circuitdirecteur Peter Oosterbaan is verheugd over de verlenging. ''Voor jonge rijders is het een eer om te rijden en te kunnen winnen in de voetsporen van de grootsten van de wereld. Dit nieuwe contract geeft ons daarnaast de mogelijkheid voor een investering op lange termijn.''