Igor Sijsling heeft donderdag een knappe prestatie geleverd door de veel hoger aangeslagen Milos Raonic op Wimbledon te verslaan. Via de setstanden 7-5, 6-4 en 7-6 (4) bereikte de Nederlander de derde ronde.

Bekijk de samenvatting van Sijsling-Raonic

Sijsling maakte in Londen op baan 18 indruk met volwassen spel. De mondiale nummer 64 hield het hoofd bovendien koel op de beslissende momenten. 

De als zeventiende geplaatste Raonic kon hem dat niet nazeggen. Zo sloeg de Canadees op 5-5 in de eerste set op breakpoint voor Sijsling een dubbele fout, waarna de Amsterdammer de set naar zich toe kon trekken.

Aan het einde van de tweede set, waarin de sterk serverende Sijsling een vroege break had geplaatst, toonde hij zich opnieuw mentaal sterk.

Bij een 5-4 voorsprong kwam Sijsling op eigen service met 40-0 achter. Dankzij vijf fraaie punten op rij trok hij toch de game en dus de set naar zich toe.

Tiebreak

In de derde set, die op 3-3 kort onderbroken werd vanwege regen, hielden beide spelers elkaar lang in evenwicht. Mede doordat de service van Raonic steeds soepeler ging lopen, moest een tiebreak de beslissing brengen.

De laatste Nederlander in het toernooi was Raonic ook daarin de baas.

Sijsling treft in de derde ronde de Kroaat Ivan Dodig, die net als hij ongeplaatst is. De nummer 49 van de wereld was in de tweede ronde te sterk voor de Amerikaan Denis Kudla.