De als eerste geplaatste Novak Djokovic heeft zich donderdag op Wimbledon zonder problemen voor de derde ronde geplaatst.

De Serviër ontdeed zich in een kleine twee uur van de Amerikaan Bobby Reynolds: 7-6 (2), 6-3 en 6-1.

De partij werd op het Centre Court afgewerkt onder een dicht dak omdat regen Wimbledon aan het einde van de dag parten speelde.

De nummer 156 van de wereld had alleen in de eerste set wat in te brengen. Reynolds dwong zelfs een tiebreak af, maar daarin liet Djokovic hem geen kans.

De mondiale nummer één kwam vervolgens beter in zijn spel en gaf steeds minder punten weg. Zo zitten van de top vier alleen Djokovic en Andy Murray nog in het toernooi, nadat Rafael Nadal en Roger Federer al verrassend vroeg naar huis konden.

Chardy

Djokovic neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van de partij tussen de ongeplaatste Duitser Jan-Lennard Struff en de Fransman Jeremy Chardy.

De partij tussen hen beiden werd op een 1-1 stand in sets onderbroken door de regen. Chardy, als 28e geplaatst in Londen, had de eerste set gewonnen met 6-2, het tweede bedrijf ging met 7-5 naar Struff. In de derde set staat het 2-1 voor de Duitser.