Igor Sijsling houdt rekening met een pittige ontmoeting tegen Milos Raonic in de tweede ronde van Wimbledon. De Amsterdammer is donderdag in de derde partij na 12.30 uur op baan 12 de underdog tegen de als zeventiende geplaatste Canadees.

Door Charlie Bootsman

"Ik moet erg goed spelen om te winnen en hij is in principe de favoriet met zijn sterke service. Het wordt zwaar", voorspelde Sijsling, die woensdag met Robin Haase werd uitgeschakeld in het dubbelspel.

"Ik was wat stijf, maar ik denk dat dit potje in de dubbel voor de single wel goed was. Ik voel me nu goed. Of ik alles weet van Raonic? Wel het één en ander. Ik zal met mijn coach nog wel wat bespreken."

Sijsling speelde in 2009 al eens tegen Raonic en won met duidelijke cijfers bij de kwalificaties voor een challenger. Sindsdien is het echter hard gegaan met de Noord-Amerikaan. Toch dicht Haase zijn landgenoot een mogelijkheid op succes toe.

"Ik geef Igor zeker op gras een goede kans. Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar al laten zien dat hij van grote jongens kan winnen en Raonic is niet beter dan die spelers. Het is te hopen dat hij wat minder vertrouwen heeft, dan moet Igor dat benutten."

Top dertig

Jan Siemerink, directeur sportief van de tennisbond, uitte deze week zijn onvrede over de prestaties van de Nederlanders op Wimbledon. Sijsling en Haase erkennen dat het beter kan, maar vinden dat de verwachtingen van publiek en pers niet te hoog moeten zijn.

Sijsling: "Ik denk dat het goed is dat we met zes spelers in het hoofdtoernooi staan, maar nu moeten we ook presteren. Iemand moet richting top dertig. Soms denk ik alleen dat het Nederlandse publiek pas tevreden is met een kwartfinale terwijl ik hier nog nooit een rondje had gewonnen."

Haase vult hem aan. "Het is hoe je het zelf wilt bekijken. Dit was geen goed Wimbledon, maar je hebt een verschil tussen negatief en kritisch. Het is nooit goed. Arantxa Rus wordt negatief benaderd, terwijl het heel knap is hoe ze omgaat met haar resultaten."