Het is voorlopig rustig op transfergebied bij Feyenoord. Er hebben zich nog geen clubs gemeld voor basisspelers en zelf staan de Rotterdammers ook niet in de startblokken om spelers aan te trekken.

"Ik lees over interesse van AC Milan in Bruno Martins Indi. Maar van Milan hebben we niets gehoord. Ook rond Jordy Clasie is het stil", aldus technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers in gesprek met NUsport.

Ook van het Russische Zenit, dat geïnteresseerd zou zijn in Graziano Pellè, heeft Feyenoord nog niets gehoord.

"Nee, Zenit heeft niet gebeld. En er is ook geen andere club die naar Pellè heeft geïnformeerd. Ik hoop ook dat hij langer bij Feyenoord blijft. Hij is de ideale spits voor ons. En laten we niet vergeten dat komend seizoen pas zijn eerste contractjaar in Rotterdam wordt, vorig jaar huurden we hem van Parma."

Dat het momenteel erg rustig is op transfergebied bij Feyenoord, vindt Van Geel geen probleem. "Ik hoop zelfs dat het zo rustig blijft. Op dit moment lijkt het er sterk op dat er weinig gaat veranderen in de selectie."

Huren

Ook als het gaat om het aantrekken van spelers valt er volgens de technisch directeur voorlopig weinig van Feyenoord te verwachten.

"De financiële middelen zijn er niet. We kunnen hooguit een speler huren. Of een transfervrije speler halen. Maar het is heel moeilijk om een transfervrije speler vast te leggen die daadwerkelijk van toegevoegde waarde is."

Die situatie verandert zodra Feyenoord een speler voor het gewenste bedrag verkoopt. "Dat is de winst die we gemaakt hebben in vergelijking met eerdere seizoenen. Mochten we een transfersom krijgen, dan kunnen we een deel daarvan investeren in een nieuwe speler."

Volg al het transfernieuws in Transfertumult

Lees al het transfernieuws op het katern transferperikelen

Bekijk alle afgeronde transfers in het transferoverzicht