Brazilië heeft zich woensdag ten koste van Uruguay geplaatst voor de finale van de Confederations Cup in eigen land. In de halve eindstrijd was de ploeg van trainer Luiz Felipe Scolari met 2-1 te sterk. 

De 'Goddelijke Kanaries' spelen in de eindstrijd zondag tegen de winnaar van de andere halve finale die donderdag tussen Spanje en Italië gaat.

Fred zette de 'Seleçao' in de 41e minuut op voorsprong op aangeven van smaakmaker Neymar.

Diego Forlán had toen al een penalty gemist voor Uruguay die werd gegeven voor een overtreding op Diego Lugano. De inzet van Forlán werd echter knap gekeerd door de doelman van Brazilië Júlio César. Mede daardoor was de ruststand 1-0 voor Brazilië.

Vlak na de pauze bracht de ster aan Uruguayaanse kant, Edinson Cavani, de stand weer in evenwicht. Hij schoot knap diagonaal binnen. Lang leek het op een verlenging uit te draaien. Vlak voor tijd kopte Paulinho echter de winnende binnen uit een hoekschop, die hem panklaar op het hoofd was gelegd door Neymar.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er uitgebreid stilgestaan bij de tragische dood van Marc-Vivien Foé. De Kameroener overleed precies tien jaar geleden op de Confederations Cup in Frankrijk tijdens een wedstrijd van zijn land tegen Colombia.