Graziano Pellè werkte woensdag in De Kuip met Feyenoord de eerste training van het nieuwe seizoen af. Maar na afloop ging het vooral over Zenit, de club die interesse in de Italiaan zou hebben. Pellè zelf weet van niets.

Door Rypke Bakker

''Bij mij is niets bekend over Zenit'', reageerde Pellè op de geruchten.

"Maar dat kan ook niet, ik heb nog niet met Feyenoord gesproken en ook niet met mijn zaakwaarnemer. Ik ben namelijk net terug van vakantie in Italië en op vakantie houd ik me niet met voetbal bezig.”

De 27-jarige spits beleefde vorig seizoen een prachtig eerste jaar bij Feyenoord. Hij scoorde 27 keer in 29 competitiewedstrijden.

Pelle zelf noemt het ook zijn beste seizoen tot nu toe uit zijn carrière. Vandaar dat hij niet verbaasd zou zijn als er daadwerkelijk interesse voor hem is.

“Transfergeruchten over mij lijken me niet meer dan normaal. Als die er niet zouden zijn, was er iets mis met me. Want het was een goed seizoen.”

Grote competities

De Italiaan, die nog vier jaar onder contract staat, benadrukte dat hij ‘happy’ is bij Feyenoord en ook ‘happy’ zal zijn als hij ook komend seizoen bij Feyenoord speelt. Aan de andere kant sluit hij een vertrek deze zomer absoluut niet uit.

“Nederland is een land waar spelers kunnen groeien om vervolgens doorverkocht te kunnen worden naar een grote competitie. Elke speler droomt van de grote competities. Al is Feyenoord natuurlijk ook gewoon een grote club. Dat zag je vandaag weer op de training waar heel veel supporters op af kwamen.”

Die supporters hoeven volgens Pellè niet te vrezen dat Feyenoord terug zal vallen als hij vertrekt. “Nee, als supporter zou ik daar niet bang voor zijn. John Guidetti deed het heel goed en vertrok. Daarna kwam ik, en dat is ook goed gegaan.''

''Mocht ik dus vertrekken dan vindt de club vast weer een oplossing. Bovendien ben ik Messi niet die vier man voorbij speelt en de bal in de kruising schiet. Ik heb ook de rest van het team nodig. Ik doe het niet alleen.”