Anthony Lurling gaat vrijdag onder het mes. De aanvaller van NAC Breda kampt met een hardnekkige blessure bij zijn buikspieren en moet geopereerd worden.

"Een liesbreuk, een sportershernia, ik weet niet wat de exacte benaming is", vertelt Lurling aan NUsport. "Een operatie is volgens de specialist de beste oplossing. Ik lig er daardoor drie tot zes weken uit."

Lurling kampt al sinds 17 maart met de kwetsuur. "De laatste wedstrijden van de competitie waren erg belangrijk dus heb ik met pijnstillers gespeeld. Ik hoopte dat het na de vakantie over zou zijn, maar het is eerder erger geworden, zo voelde ik al bij het lopen voor mezelf."

"In overleg met de medici heb ik gekozen voor een operatie. Ik kon vorig seizoen op de trainingen lang niet alle oefeningen meedoen en om nou dertig wedstrijden  met diclofenac (pijnstiller) te spelen is ook niet verstandig."

De spits heeft het voornemen om twee weken voor de seizoensouverture bij Cambuur Leeuwarden weer aan te sluiten bij de groep. "Maar dat is helemaal afhankelijk van mijn herstel. Hopelijk gaat dat allemaal snel. Ik heb er wel vertrouwen in, ik ben nog jong, hè," aldus de oudste veldvoetballer van de eredivisie met een glimlach.