Jo-Wilfried Tsonga heeft woensdag ook de strijd moeten staken op Wimbledon. De Fransman trok terug zich bij een achterstand van 2-1 in sets tegen Ernests Gulbis.

Hij is al de zevende speler die zich woensdag gewonnen geeft op de All England Lawn Tennis Club in Londen.

Tsonga kon de eerste set nog wel naar zich toe trekken met 6-3, maar kreeg in het vervolg van de partij steeds meer last van een kwetsuur en liep trekkebenend over het gras.

Nadat de Let Gulbis zowel de tweede als derde set met 6-3 won, besloot Tsonga de strijd te staken. De Fransman was als zesde geplaatst in Londen en bereikte onlangs nog de halve eindstrijd op Roland Garros.

Darcis

Steve Darcis heeft zich ook terug moeten trekken op Wimbledon. De 29-jarige Belg liep maandag tijdens zijn gewonnen partij tegen Rafael Nadal een schouderblessure op.

Darcis, de nummer 135 van de wereld, zou woensdag hebben moeten aantreden tegen Lukasz Kubot. De Pool is nu zonder te spelen door naar de derde ronde.

Tijdens zijn partij tegen Nadal dook Darcis verschillende keren naar de bal. Gedurende de opwarmtraining merkte Darcis dat hij zijn arm amper op kan tillen.

De Belg heeft al verschillende blessures gehad in zijn loopbaan. ''De fysio heeft zijn werk gisteren goed gedaan, maar ik kan echt niet spelen'', meldde de balende Darcis. ''Ik kan niet serveren, zelfs een forehand slaan lukt niet.''

Darcis liep de blessure naar eigen zeggen al op halverwege de eerste set in zijn droomwedstrijd tegen Nadal. ''Na de partij had ik zoveel pijn dat ik niet eens kon slapen.''

Azarenka

Victoria Azarenka, de nummer twee van de wereld. zal woensdag niet meer in actie komen op Wimbledon. De Wit-Russin blesseerde zich in haar openingsronde bij een uitglijder lelijk aan haar knie en komt niet de baan op voor haar tweede rondepartij tegen Flavia Pennetta.

De Italiaanse plaatst zich daardoor met een walkover voor de derde ronde waarin ze Alize Cornet treft.

Azarenka ging in haar partij tegen Maria Joao Koehler aan het begin van de tweede set op pijnlijke wijze onderuit en verdraaide haar knie.

Azarenka had naar eigen zeggen de vorm om mee te doen voor de titel. "Ik speelde goed. Over mijn spel maakte ik me geen moment zorgen, de voorbereiding verliep ook goed."

De Wit-Russin constateert dat de baan maandag heel glad was. "Mijn tegenstander viel ook al twee keer. Ik weet niet of het aan de baan of aan het weer lag. Het zou wel fijn zijn als dat wordt uitgezocht. Hier kon ik namelijk niets aan doen."

Isner

John Isner kwam nog wel de baan op. De Amerikaan, bekend om zijn marathonpartij in 2010 tegen Nicolas Mahut, moest echter al na twee games opgeven vanwege een knieblessure.

Adrian Mannarino was de gelukkige op Court 3. De Fransman kreeg een vrije doortocht naar de derde ronde en stuit daarin op Dustin Brown, die later op de dag Lleyton Hewitt versloeg.

Mannarino haalde nog nooit de laatste 32 op een Grand Slam.

Isner liep de blessure op toen hij verkeerd landde op zijn linkerknie bij het derde punt. Het servicekanon werd nog behandeld op de baan, maar verder spelen bleek niet mogelijk.

"Ik serveerde zoals ik al twintig miljoen keer gedaan heb, maar dit voelde ik nog nooit. Op dat moment wist ik dat ik in de problemen zat", zei de Amerikaan na afloop.

De nummer 21 van de wereld, die ooit negende stond, miste dit jaar ook al de Australian Open door een knieblessure.

Stepanek en Cilic

Ook Radek Stepanek en Marin Cilic verlieten Wimbledon met een blessure. De Tsjech staakte bij een achterstand van 6-2 en 5-3 de strijd tegen de Pool Jerzy Janowicz.

Cilic begon niet eens aan zijn partij tegen Kenny De Schepper. De Kroaat heeft last van een blessure aan zijn linkerknie.

Lees alles over Wimbledon op onze special