Igor Sijsling heeft zich dinsdag als enige Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon.

Bekijk beelden van de partij

De Amsterdammer versloeg op het Londense gras de Amerikaanse qualifier Alex Koeznetsov in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-4.

Sijsling begon sterk aan de partij op baan acht. Hij ging direct door de service van Koeznetsov en wist die voorsprong te behouden. Sijsling won daardoor de eerste set met 6-3.

Het tweede bedrijf verliep volgens hetzelfde scenario. Sijsling kende weinig problemen in zijn eigen servicegames en plaatste opnieuw al in de eerste game een break. Die voorsprong was opnieuw genoeg voor setwinst: 6-4.

Ook in de derde set pakte de Nederlander direct een break voorsprong. Koeznetsov, nummer 175 van de wereld,  kon het Sijsling daarna niet meer moeilijk maken. De Amsterdammer benutte na anderhalf uur spelen zijn derde matchpoint: 6-4.

Effectief

Sijsling ging tijdens het duel uiterst effectief met zijn kansen om. Sijsling benutte drie van de vier breekpunten die hij kreeg, waar Koeznetsov al zijn zes breekkansen liet liggen.

Voor Sijsling is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij doordringt tot de tweede ronde van Wimbledon.

Eerder op de dag gingen de Nederlanders Thiemo de Bakker, Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus onderuit in de openingsronde. Ook Robin Haase en Kiki Bertens wisten maandag niet te winnen.

In de tweede ronde treft Sijsling de als zeventiende geplaatste Canadees Milos Raonic. Die was eveneens in drie sets te sterk voor de Argentijn Carlos Berlocq: 6-4, 6-3 en 6-3.