Thiemo de Bakker is dinsdag in de eerste ronde van Wimbledon roemloos uitgeschakeld.

Bekijk de beelden van de partij van De Bakker

De 24-jarige Nederlander verloor kansloos van de 33-jarige James Blake. De Amerikaan gunde De Bakker maar zes games (6-1, 6-3 en 6-2) in een partij die één uur en elf minuten duurde.

De Bakker begon dramatisch aan de wedstrijd. In de zesde game van de eerste set wist hij pas zijn servicegame te behouden, waarna Blake de set uitserveerde: 6-1.

In de tweede set ging het alweer snel mis. In zijn tweede servicegame werkte De Bakker eerst nog twee breakkansen weg, om vervolgens een dubbele fout te slaan. Waar de Nederlander zijn frustraties botvierde op zijn racket, ging Blake vrolijk door. Op 5-3 brak hij nogmaals De Bakker waardoor het binnen drie kwartier 2-0 in sets stond voor Blake.

Ook in de derde set liet de teleurstellend spelende De Bakker weinig zien. Op 5-2 kwam er op het eerste matchpoint van Blake een einde aan zijn lijdensweg.

Maandag werd Robin Haase al uitgeschakeld in de eerste ronde. Igor Sijsling is nu de enige ovegebleven Nederlander op Wimbledon. Hij speelt later op dinsdag tegen de Amerikaan Alex Koeznetsov.

In het vrouwentoernooi viel dinsdag het doek voor Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus in de eerste ronde.