Dries Mertens vertrekt definitief van PSV naar Napoli. De Belg zal een contract tekenen dat hem voor vijf seizoenen aan de nummer twee van Italië verbindt.

PSV maakte de transfer maandagavond wereldkundig op de eigen site.

Met de overgang van Mertens is een bedrag van ruim negen miljoen euro gemoeid. Volgens Voetbal International ontvangt PSV die transfersom in twee termijnen en kan het door prestatiebonussen nog oplopen tot tien miljoen.

Eerder werd al bekend dat PSV en Napoli het eens waren over het te betalen bedrag. De Eindhovenaren waren nog in afwachting van een bankgarantie. Die ontving de club maandag, waarna de transfer afgerond werd.

Mertens was eveneens al medisch goedgekeurd door de Italianen, die hem op 10 juli groots willen presenteren.

PSV neemt volgens technisch directeur Marcel Brands met gemengde gevoelens afscheid van de buitenspeler.

"We verliezen een uitstekende speler met een hoog rendement. Maar daar staat een mooi bedrag tegenover. We gunnen hem deze stap naar een prachtige topclub in Italië."

Mertens speelde twee seizoenen voor PSV. In totaal speelde de Belg 88 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 45 goals maakte en 43 assists gaf.

Met de Brabanders won Mertens in 2012 de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In de competitie kwam PSV met hem in de ploeg niet verder dan respectievelijk de derde en tweede plaats.

Mertens is de tweede basisspeler die in korte tijd verkocht wordt door PSV. Jeremain Lens maakte eerder al voor negen miljoen euro de overstap naar Dinamo Kiev.

Volg al het transfernieuws in Transfertumult

Lees al het transfernieuws op het katern transferperikelen

Bekijk alle afgeronde transfers in het transferoverzicht