Europcar neemt Rolland op in Tourselectie

Pierre Rolland is door zijn ploeg Europcar gewoon opgenomen in de selectie voor de Tour de France. De 26-jarige renner kampte in het Critérium du Dauphiné nog met gezondheidsklachten.

Volgens de regels van de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, had Rolland door zijn ploeg niet meer opgesteld mogen worden in de laatste etappe van Dauphiné. De renner had een tekort aan cortisol in zijn bloed.

Dat duidt niet op het gebruik van doping, maar bracht wel een gezondheidsrisico met zich mee. Volgens de reglementen had de renner daarom niet van start mogen gaan. Kennelijk is Rolland wel fit genoeg om de Tour te rijden.

Debutanten

Samen met Thomas Voeckler is hij zelfs kopman van de Europcar-formatie in de ronde. Zij worden gesteund door enkele debutanten.

De Franse formatie stuurt met Jérôme Cousin (24), Kevin Reza (25) en David Veilleux (25) drie renners naar Corsica die nog nooit een grote ronde reden.

Naast Cousin, Reza en Veilleux zijn ook de Japanner Yukiya Arashiro, de Fransman Yohann Gène en de Italiaan Davide Malacarne aangewezen voor de honderdste Tour.

De verrassende selectie van Cousin en Reza gaat ten koste van onder meer Christophe Kern en Sébastien Turgot.

NUwerk

Tip de redactie