Federer rekent snel af met Hanescu

Titelverdediger Roger Federer heeft in rap tempo de tweede ronde van Wimbledon bereikt.

Bekijk de samenvatting van Federer - Hanescu

De Zwitser versloeg Victor Hanescu in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-0. De Roemeen had nauwelijks iets in te brengen tegen de nummer drie van de plaatsingslijst. In de derde set stond Federer hem zelfs geen game toe.

De partij duurde maar een uur en negen minuten. Het voelde voor Federer bijzonder om terug te zijn. ''Ik heb hier nu al een paar keer gewonnen, maar het blijft speciaal'', zei hij na afloop.

''Ik denk dat dit een goede eerste ronde was voor mij. Het was behoorlijk koud. Het winnen van de eerste ronde haalt in elk geval wat van de druk weg. Ik ben erg tevreden.''

Federer moet het in zijn volgende partij opnemen tegen Sergei Stachovski uit Oekraïne, die in drie sets won van de Braziliaan Rogerio Dutra Silva.

Tsonga

Ook Jo-Wilfried Tsonga had drie sets nodig om zijn partij in de eerste ronde te winnen. De Fransman, die op Roland Garros de halve finale bereikte, was met 7-6, 6-4 en 6-3 te sterk voor de Belg David Goffin.

De in Londen als zesde geplaatste Tsonga neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen zijn landgenoot Édouard Roger-Vasselin en de Let Ernests Gulbis.

Cilic

Marin Cilic plaatste zich eveneens voor de tweede ronde. De Kroaat, als tiende geplaatst, was in drie sets klaar met de Cyprioot Marcos Baghdatis: 6-3, 6-4 en 6-4.

Cilic treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen Kenny de Schepper uit Frankrijk en de Italiaan Paolo Lorenzi.

NUwerk

Tip de redactie