Heerenveen-selectie met Wildschut en Eikrem grotendeels rond

Sc Heerenveen presenteerde maandag Yanic Wildschut en negenvoudig Noors international Magnus Wolff Eikrem als aankopen voor het nieuwe seizoen.

Door Rypke Bakker

De 21-jarige Wildschut komt voor 700.000 euro, dat door bonussen kan oplopen tot 800.000 euro, over van VVV-Venlo. Hij tekent een contract voor drie jaar in Heerenveen met een optie voor nog twee jaar.

Vorig jaar probeerde Heerenveen Wildschut al te strikken, toen vroeg VVV twee miljoen euro voor de aanvaller. Het contract van Wildschut liep in 2014 af. Afgelopen seizoen zat hij veelvuldig op de bank bij de Limburgse club die degradeerde uit de eredivisie.

"Vorig jaar wilde ik al graag naar Heerenveen", zei Wildschut bij zijn presentatie. "Ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft gehouden."

De 22-jarige middenvelder Eikrem komt over van Molde FK, de ploeg die Heerenveen vorig jaar uitschakelde in de voorrondes van de Europa League.  Destijds vroeg Eikrem, die deze maand met Jong Noorwegen de halve finale haalde op het EK onder-21, een handtekening aan Heerenveen-trainer Marco van Basten.

"Van Basten is één van de beste spitsen ooit, daarom wilde ik zijn handtekening", legde Eikrem, die voor vier jaar tekende en nog in de jeugd van Manchester United speelde, maandag uit. "Ik kijk ernaar uit om met Van Basten aan het werk te gaan."

Finnbogason

Technisch directeur Johan Hansma, die eerder al linksback Mitchell Dijks en doelman Chiel Kramer (beiden Ajax) vastlegde voor het komend seizoen, vertelde dat de selectie van Heerenveen nu grotendeels rond is.

"Het geraamte staat. Mochten er zich nog mooie kansen voor doen, dan zullen we zeker toeslaan", aldus Hansma. "En er kunnen natuurlijk tot begin september nog spelers vertrekken."

Alfred Finnbogason is één van de Heerenveen-spelers die in de belangstelling staat van andere clubs. Onder meer Werder Bremen heeft geïnformeerd naar de IJslandse spits, die afgelopen seizoen 24 keer scoorde in de eredivisie. Hansma: "Maar we hebben nog geen concreet bod op Finnbogason gehad. Ook niet van Werder Bremen."

NUwerk

Tip de redactie