Bayern München presenteert Guardiola

Josep Guardiola is maandagmiddag gepresenteerd als de nieuwe oefenmeester van Bayern München. De 42-jarige Spanjaard stond in het Duits de pers te woord.

"Het is een geschenk dat ik hier mag werken", vertelde Guardiola, die een jaar geen club onder zijn hoede had na zijn vertrek bij FC Barcelona.

"Ik wil Bayern bedanken dat ze mij de kans hebben gegeven. Dit is een van de grootste clubs ter wereld. De mensen die de club leiden zijn intelligent. Ze hebben de beslissing genomen om mij aan te stellen."

Guardiola beloofde dat hij de taal beter onder de knie zal krijgen. "Ik heb een jaar in New York gewoond, dat is niet de beste plaats om Duits te leren."

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zei dat er al in 2011 de eerste contacten zijn gelegd met Guardiola. “We hebben toen koffie met hem gedronken rond de Audi Cup. Toen merkten we dat hij positieve gevoelens heeft voor deze club. We zijn er heel blij mee dat de meest succesvolle trainer bij ons heeft getekend.”

Guardiola krijgt de zeer zware taak om de prestaties van vorig seizoen te evenaren. Bayern München won de Champions League, de landstitel en de beker.

Eind augustus strijdt Guardiola met Chelsea, de nieuwe werkgever van José Mourinho, om de zege in de Europese Super Cup.

Met Barcelona won de Catalaan tussen 2008 en 2012 liefst veertien hoofdprijzen.

NUwerk

Tip de redactie