Booy nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Foeke Booy is de nieuwe coach van Go Ahead Eagles. De 51-jarige oefenmeester wordt maandag gepresenteerd in Deventer, waar hij voor één seizoen tekent met een optie voor een tweede seizoen.

Booy zal in de Adelaarshorst ook als technisch manager gaan fungeren. "Het is een jonge, talentvolle ploeg die met fris voetbal promotie heeft afgedwongen", verklaart hij zijn keuze voor de club op de website van Sport Promotion.

"De concrete interesse van Go Ahead is zaterdag gaan spelen en daarna ging het allemaal heel snel. Zondag zijn we er met een positief gevoel uitgekomen. Ik heb zin om met de technische staf en de andere medewerkers bij de club aan de slag te gaan."

Booy is de opvolger van Erik ten Hag, die onlangs opteerde voor een dienstverband bij Bayern München, waar hij het beloftenelftal gaat coachen. Onder leiding van Ten Hag promoveerde Go Ahead vorig seizoen naar de eredivisie.

Handhaven

"In eerste instantie zullen we er natuurlijk alles aan doen om ons komend seizoen te handhaven", vertelt Booy over zijn doelstelling voor komend seizoen. "En in het verlengde daarvan zullen we gezamenlijk proberen ons verder te ontwikkelen."

"De groep heeft niet veel ervaring met de eredivisie en dat is toch een ander podium dan de Jupiler League, maar dat maakt voor ons de uitdaging ook des te groter. Er is kwaliteit genoeg om ons komend seizoen op het hoogste niveau te redden en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Afgelopen seizoen werkte Booy gedurende enkele maanden voor het Belgische Cercle Brugge. In de eredivisie was de oud-prof eerder coach van Sparta en FC Utrecht. Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen gaat Booy met Go Ahead uitgerekend op bezoek bij Utrecht.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie