Atlete Van Rhijn maakt debuut in Diamond League

Marlou van Rhijn heeft voor het eerst in haar loopbaan een uitnodiging voor de prestigieuze Diamond League gekregen.

Door Anne Joldersma

"Dat is echt heel vet", laat Van Rhijn weten aan NUsport. "Ik neem na de wereldkampioenschappen (eind juli in Frankrijk, red.) eerst vakantie. En dik ook! Want ik heb na de Spelen van Londen eigenlijk geen pauze genomen, dus ik ga er nu echt een paar weken tussenuit. Maar daarmee is het seizoen nog niet over."

"Er volgen nog een paar wedstrijden waaronder dus de Diamond League in Brussel. Er staan twee paralympische nummers op het programma. Eén voor een Belgisch meisje (de 100 meter rolstoel voor vrouwen, red.) en dus de 200 meter. Dat is echt heel cool!"

Hoogtepunten

Van Rhijn, die onlangs door de grens van 13 seconden op de 100 meter ging en daarmee het wereldrecord aanscherpte naar 12,96, kijkt dan ook erg uit naar het treffen in Brussel, waar het 50.000 plaatsen tellende Koning Boudewijnstadion doorgaans uitverkocht is voor de finale van de Diamond League.

"Na de Paralympische Spelen zijn dit toch de hoogtepunten waar ik naar op zoek ben. De wereldkampioenschappen zijn dat vanwege de grote concurrentie en de Diamond League zal een groot hoogtepunt worden omdat ik weer voor heel veel publiek mag lopen. Het blijft toch echt wel een hele leuke sport!", besluit ze met een glimlach.

Bij de Diamond League in Brussel vindt ook een ander unicum plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van de prestigieuze wedstrijdreeks is het prijzengeld voor de valide en de mindervalide atleten gelijkgesteld.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie