De Deense coureur Allan Simonsen is zaterdag overleden na een crash tijdens de 24 uur van Le Mans. Dat hebben de organisatoren van de race bekendgemaakt.

Simonsen crashte na ongeveer tien minuten met zijn Aston Martin. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Ondanks het overlijden van Simonsen wordt de race niet afgebroken. Ook het team van Aston Martin heeft laten weten dat het de strijd niet staakt.

Mede op verzoek van de familie van de verongelukte Simonsen blijft de ploeg met vier wagens verder rijden in Le Mans.

Simonsen is bekend met het circuit in Frankrijk. Hij was voor de zevende keer van de partij in Le Mans en startte zaterdag zelfs van poleposition.

117e slachtoffer

Simonsen is het 117e dodelijke slachtoffer van de race van Le Mans, die in 1923 voor het eerst werd gehouden.

Het zwaarste ongeluk deed zich voor in 1955 toen de Fransman Pierre Levegh met zijn auto de tribunes in reed. Levegh en 83 toeschouwers vonden de dood.

De 24 uur van Le Mans was de laatste jaren relatief veilig. De Fransman Sebastien Enjolras was tot zaterdag de laatste coureur die op het Circuit de la Sarthe verongelukte. Dat gebeurde in 1997 tijdens de kwalificaties, voorafgaande aan de race.

Simonsen is de eerste coureur sinds 27 jaar die tijdens de race om het leven kwam. De Oostenrijker Jo Gartner was de laatste.