Michaëlla Krajicek is ondanks een goed optreden uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rosmalen. De Nederlandse moest woensdag op het Centre Court haar meerdere erkennen in Kirsten Flipkens.

Bekijk de samenvatting van de partij

De Belgische nummer twintig van de wereld was in twee sets te sterk voor de mondiale nummer 829: 7-6 (8) en 7-6 (3). De partij nam bijna twee uur en een kwartier in beslag onder zware omstandigheden dankzij de hitte op het Brabantse gras.

Krajicek, die acht maanden niet speelde vanwege problemen met haar gezondheid, nam in beide sets een break voorsprong. Flipkens wist zich telkens, met behulp van de fouten die haar tegenstandster maakte, terug te vechten.

In de tiebreak van de eerste set kwam Krajicek knap terug van een 4-0 achterstand. Flipkens was echter op tijd bij de les en won het eerste bedrijf alsnog met 8-6. Het verzet van Krajicek leek op dat moment gebroken.

Krajicek brak in de tweede set snel door de service van Flipkens, maar leverde op 2-1 haar opslag meteen weer in. De ervaren Flipkens, vorig jaar halve finalist en nu als vierde geplaatst in Rosmalen, liep vervolgens uit naar 5-2. 

Krajicek was echter nog niet verslagen, werkte twee matchpoints weg, en vocht zich naar 6-6. In die tiebreak gaf Flipkens een snel opgebouwde voorsprong niet meer weg.

Door de uitschakeling van Krajicek, die een wildcard kreeg van de organisatie, zijn er geen Nederlanders meer over in het enkelspel bij de vrouwen en de mannen. Flipkens, die het hele jaar al aan een opmars bezig is, speelt in de kwartfinale tegen Urszula Radwanska, verliezend finalist van 2012.