​Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse.

Dat heeft de Arnhemse eredivisieclub woensdag bekendgemaakt. Bosz (49) komt over van Heracles Almelo en hij zal donderdag worden gepresenteerd op Papendal.

Hij is de opvolger van Fred Rutten, die besloot zijn contract niet te verlengen. Hendrie Krüzen zal als assistent-coach fungeren van Bosz. Eenzelfde functie bekleedde hij bij Heracles Almelo. Als speler was Bosz tussen 1981 en 1984 actief voor Vitesse.

De club uit Gelderland eindigde vorig seizoen als vierde in de eredivisie en zal deelnemen aan de voorronde van de Europa League.

Hoger plan

Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles, bedankte woensdag Bosz en Krüzen dinsdag voor hun jarenlange inzet voor de club. 

"Peter en Hendrie zijn beiden zeer belangrijk geweest voor Heracles Almelo'', liet Hoogma weten. ,,Hendrie is natuurlijk een echte Almeloër en een Heraclied in hart in nieren, terwijl ook Peter zeer betrokken was. Hij heeft de club in de vijf jaar dat hij hier gewerkt heeft naar een hoger plan getild." 

"Wij danken Peter en Hendrie voor hun grote verdiensten voor Heracles. De deur staat voor beiden in Almelo altijd open.''