AMSTERDAM - Voor de wedstrijd tegen FC Groningen mijmerden de Ajacieden hardop dat ze hun doelsaldo moesten opvijzelen. Dat kon wel eens doorslaggevend zijn in de titelstrijd. Maar de Amsterdammers ontsnapten aan een nederlaag. Het werd uiteindelijk -3, nadat de ploeg tot twee keer toe op achterstand was gekomen.
FC Groningen

Als
Ajax
FC Utrecht
Sparta
FC Den Bosch
NEC

Hij weet zeker dat de concurrenten
Feyenoord
PSV

Opvallend was dat de Amsterdammers nauwelijks aan voetballen toekwamen. De defensie, zonder de geschorste Chivu, maakte een zwakke indruk. De ploeg is ook te veel afhankelijk van middenvelder Van der Vaart, de al weken geblesseerde clubtopscorer.

Trabelsi

In de 13e minuut ging verdediger Trabelsi in de fout. Van Gessel profiteerde dankbaar, 0-1. Robben en Boussaboun hadden daarvoor al moeten scoren. Pas na 35 minuten werd Ajax wakker. Hossam maakte de gelijkmaker in de 41e minuut. Hij loodste Ajax met een fraai schot tien minuten na de rust ook naar de bevrijdende -1. Dat leek maar zo, want vier minuten later zorgde Robben voor de 2-2.

Bizar

De hele tweede helft verliep bizar en spectaculair. In de 69e minuut kwam Ajax weer op achterstand door Tuhuteru (voorzet Robben). De kleinste man van de wedstrijd kon zomaar de bal inkoppen. De Ajax-defensie zag hem letterlijk en figuurlijk over het hoofd. Nog geen minuut later stond het alweer 3-3 door Machlas.

Een gelijkspel had Groningen zeker verdiend. Toch werd het in de 86e minuut -3, opnieuw door Machlas. Maar het doelsaldo van Ajax (plus 30) is nog beduidend zwakker dan dat van Feyenoord (plus 40) en PSV (plus ).

/SPORTKoeman woest na wanvertoning