LONDEN - Veel schokkends is er in acht dagen Wimbledon nogniet gebeurd. Alles loopt volgens scenario. Bij de mannen zittenalle vooraf getipte kanshebbers nog in het toernooi dat woensdag dekwartfinales beleeft. Onder voorbehoud van de slechteweersvoorspellingen.

De kwartfinales zijn Federer - Hewitt, Mayer - Grosjean, Henman- Ancic en Schalken - Roddick. De eerste is de interessantste. Detitelverdediger tegen de kampioen van 2002, die weer aardig op wegis naar het niveau van toen. De Zwitser speelt overigens dit jaartennis van een andere planeet.

Foutloos

Ontspannen en foutloos wandelde hij door zijn eerste vierwedstrijden een. Hij verspeelde nog geen set, werd zelfs nieteenmaal gebroken op eigen service. De laatste keer dat dit Federeroverkwam was in de kwartfinale van 2003 door Sjeng Schalken. DeLimburger kwam met 4-1 voor maar zou de set met 6-4 verliezen toende latere kampioen zich herpakte.

Lleyton Hewitt zei zich wel degelijk kansen te geven tegenFederer. Hij staat in onderlinge duels met 7-4 voor, maar het wasook ooit 7-2. "Ik ben de underdog", zei de Australiër, "hij isde beste op het ogenblik maar ik geloof in mijn kwaliteiten."

Complimenten

Federer accepteerde maandag gelaten de complimenten dat hij op hetogenblik het perfecte tennis speelt. "Het is leuk om te horen,vooral omdat veel wedstrijden win. Dat was niet altijd het geval."

De 20-jarige Duitser Florian Mayer en de even jonge Kroaat MarioAncic zijn nieuw in de kwartfinales op Wimbledon. Ancic moet doorHenmania heen als hij hogerop wil. De Britse Hoop was goed bezigtegen Mark Philippoussis, de verliezend finalist van vorig jaar.

Dubbele fout

Hij won de eerste sets met 6-2 7-5 en kwam pas in problemen aan heteind van de derde. Philippoussis pakte de set in de tiebreak, mededoor een dubbele fout van Henman.

De vierde set draaide eveneens uit op een tiebreak. De duizendenfans op Henman Hill en de 13.500 rond het centre court schreeuwdenhem naar de overwinning. Henman kwam met 5-2 voor.

Vechten

Het werd stil opHenman Hill toen hij weer niet kon uitserveren. "Het was moeilijk,maar ik ben blijven vechten. In de geweldige atmosfeer kon ik hetuiteindelijk toch afmaken."