Royston Drenthe keert terug naar Engeland. De middenvelder heeft een driejarig contract ondertekend bij Reading FC, dat uitkomt in het Championship.

Dat meldt zaakwaarnemer Fabian Veldwijk van de Rotterdammer aan NUsport. "Het contract voor drie jaar bij Reading is getekend", aldus zijn belangenbehartiger.

De 26-jarige Drenthe speelde afgelopen seizoen bij Alania Vladikavkaz. Nadat die club degradeerde naar het tweede niveau in Rusland was hij transfervrij.

Drenthe speelde in het seizoen 2011/2012 al in Engeland voor Everton, dat hem destijds huurde van Real Madrid. Na zijn vertrek bij de Spaanse club zat de enkelvoudig international even zonder club tot Vladikavkaz zich voor hem meldde.

Goed gevoel

De vermogende eigenaar Anton Zingarevich is vastbesloten om met Reading terug te keren naar de Premier League. De club degradeerde vorig seizoen na een negentiende plaats naar het tweede niveau in Engeland.

Pavel Progrebnyak is de bekendste speler uit de huidige selectie. De Russische international kwam eerder uit voor Fulham en VfB Stuttgart.

Zaakwaarnemer Veldwijk benadrukt dat er nog een paar dingen geregeld moeten worden voor de overgang van Drenthe definitief is. "Onder voorbehoud van een aantal kleine details is het geregeld. Hij heeft een goed gevoel bij de club en wil graag in Engeland spelen."

Lees alle transferperikelen op ons speciale katern