De Formule 1-race in New Jersey hoeft niet opnieuw met een jaar te worden uitgesteld. Volgens de organisatie zal er in juni 2013 een Grand Prix kunnen plaatsvinden op het Port Imperial stratencircuit.

De Grand Prix had deze maand al moeten worden verreden, maar Formule 1-baas Bernie Ecclestone schrapte de race in oktober 2012 uit onvrede over de voortgang van de voorbereidingen.

"Nu liggen we wel op koers, voor juni 2014", vertelt Leo Hindery namens de organisatie aan Autosport.com. "Het was volledig mijn fout dat het niet eerder lukte, het was ook een flinke puzzel die we moesten leggen."

De race in New Jersey zal waarschijnlijk plaatsvinden na de Grand Prix van Canada, ergens in juni. Het contract kent een looptijd van tien jaar.

"François Dumontier, de baas van de Canadese Grand Prix, is een enorme bondgenoot. Een goede race in Montreal is alleen maar goed voor ons en een goede race bij ons is weer positief voor de Grand Prix later in het jaar in Austin."

Hindery hoopt dat de race veel Europese bezoekers trekt. "New York is relatief eenvoudig te bereiken en het is natuurlijk een mooie stad voor toeristen. Het is ook goed dat jonge Amerikanen nu kennis kunnen maken met een sport die ze nog niet van dichtbij hebben meegemaakt."