Igor Sijsling is donderdag in de derde ronde van het tennistoernooi van Queen's uitgeschakeld. De nummer zeven van de wereld Jo-Wilfried Tsonga won na drie sets: 7-5 5-7 en 6-3.

Sijsling had Tsonga in februari nog verslagen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam en maakte het de Fransman op het Londense gras ook weer lastig.

In de eerste set waren er geen breaks, totdat Tsonga in de twaalfde game door de service van de Nederlander ging. Dat leverde hem direct de set op.

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Toen plaatste de Amsterdamse nummer zestig van de wereld in de elfde game de beslissende break, om daarna de set uit te serveren.

In de beslissende set brak Tsonga in de vierde game Sijsling en dat bleek genoeg om op het winderige centre court de kwartfinales te halen.

Vanwege het slechte weer in Engeland speelden beide heren donderdag twee wedstrijden. Sijsling won eerder op de dag met 7-6 en 6-1 van Denis Istomin, terwijl Tsonga drie sets nodig had tegen zijn landgenoot Edouard Roger-Vasselin.

Murray

Ook Andy Murray moest donderdag twee keer de baan op. De Brit, die op Queen's zijn rentree maakt, won beide partijen en staat daardoor ook in de kwartfinale.

Murray versloeg eerst de Fransman Nicolas Mahut in de tweede ronde met 6-3 7-6 (4). Daarna stapte de als eerste geplaatste Schot ookt egen de Australiër Marinko Matosevic als winnaar van de baan: 6-2 6-2.

Murray moest zich vanwege een rugblessure afmelden voor Roland Garros. "Dat was wel zwaar'', zei hij donderdag. "Op zo'n moment besef je hoe belangrijk het toernooi voor je is. Gelukkig voelt de rug nu goed.''

In de kwartfinales neemt Murray het op tegen de Duitser Benjamin Becker.