Leandro Bacuna vervolgt zijn carrièrebij  Aston Villa. De 21-jarige middenvelder van FC Groningen heeft bij de Engelse club een contract voor drie jaar getekend.

Bacuna had bij Groningen nog een doorlopende verbintenis tot medio 2015, maar de partijen bereikten donderdag een akkoord over zijn overgang.

"Dit voelt fantastisch'', aldus Bacuna op de website van zijn nieuwe club. "Dit is een nieuw begin en een nieuwe stap voor mij. Ik kijk ernaar uit om deel uit te kunnen maken van dit jonge team. Er is een droom voor mij uitgekomen. Het is geweldig om hier te mogen zijn en straks in de Premier League te mogen spelen.''

Bacuna wordt bij Aston Villa ploeggenoot van oud-Feyenoorder Ron Vlaar. Manager Paul Lambert is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. "Leandro is een goede speler. Hij barst van de energie. Hij zal hiermee impact hebben op de ploeg. Hij heeft al in grote wedstrijden gespeeld en heeft veel ervaring voor een speler van zijn leeftijd."

De speler uit de eigen opleiding kwam 126 keer uit voor het eerste elftal van Groningen en scoorde daarin zeventien keer. Hij maakte deel uit van de voorselectie van Jong Oranje richting het EK onder-21, maar viel op het laatste moment af.

Groot compliment

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen is gelukkig met de aanstaande transfer. "Het is op de eerste plaats een enorm compliment aan Leandro Bacuna, dat een Engelse club van naam en faam hem heeft aangetrokken."

"Voor FC Groningen is het een groot compliment dat wij in staat zijn zelf spelers op te leiden, die rechtstreeks de overstap kunnen maken naar één van de sterkste voetbalcompetities ter wereld."

Lees alles over de transferperikelen op ons speciale katern