Voor Bram Nuytinck zit het EK met Jong Oranje er al op. De verdediger van Anderlecht heeft aan de verloren wedstrijd van woensdag tegen Spanje (0-3) een knieblessure overgehouden.

Uit een MRI-scan in het ziekenhuis van Tel Aviv bleek dat Nuytinck schade aan zijn linkerknie heeft, waardoor hij dit toernooi naar verwachting niet meer in actie kan komen.

Nuytinck neemt donderdagavond in Tel Aviv afscheid van zijn ploeggenoten en meldt zich vrijdag voor verdere medische behandeling bij Anderlecht.

De voormalig verdediger van NEC was geen vaste basisspeler in het elftal van bondscoach Cot Pot, maar mocht donderdag wel als aanvoerder van de 'tweede keus' aantreden tegen de Spanjaarden.

Extra moeilijk

Ondanks zijn reserverol is Nuytinck zeer ongelukkig met de kwetsuur. ''Ten eerste baal ik hier enorm van. Het was voor mij een moeilijk toernooi, qua rol die ik moest vervullen. Om nu tijdens het toernooi voortijdig terug naar huis te moeten, maakt het nog extra moeilijk."

"Aan de andere kant wil ik geen risico nemen met het oog op de voorbereiding en het komend seizoen bij Anderlecht. Vrijdagochtend meld ik mij op de club voor verdere testen. Ik wens het team heel veel succes voor de halve finale tegen Italië. Dit Jong Oranje zit als team ontzettend sterk in elkaar."

Nuytinck is ervan overtuigd dat de Italianen verslagen worden. "Het is heel jammer dat ik er zaterdag niet bij kan zijn, maar ik weet zeker dat de jongens met elkaar de EK-finale zullen bereiken. Tot slot wil ik coach Pot en de staf van Jong Oranje bedanken voor de mooie jaren die ik heb beleefd met dit team. Vanwege mijn leeftijd kan ik komend seizoen niet meer voor deze ploeg uitkomen, maar ik heb van al mijn 23 interlands enorm genoten."