Igor Sijsling heeft zich donderdag bij de laatste zestien van het ATP-toernooi in Queen's geschaard. De Amsterdammer was op het Engelse gras in de tweede ronde te sterk voor Denis Istomin: 7-6 (4) en 6-1.

De partij werd woensdagavond door de regen onderbroken bij een stand van 6-6 in de eerste set. Sijsling trok bij de hervatting de tiebreak dankzij een sterk slot met 7-4 naar zich toe.

De nummer zestig van de wereld overklaste Istomin in de tweede set. De als veertiende geplaatste Oezbeek moest twee keer zijn service inleveren en ging na ruim een uur totale speeltijd als verliezer van de baan.

In de achtste finale treft Sijsling later op donderdag de als vierde geplaatste Jo-Wilfried Tsonga, die zijn landgenoot Edouard Roger-Vasselin in drie sets versloeg.

Sijsling won dit jaar in Rotterdam al van Tsonga. De nummer zeven van de wereld, halve finalist op Roland Garros, had op het ABN Amro World Tennis Tournament in drie sets het nakijken.

Tsonga moet mogelijk anderhalf uur na zijn winst al weer de baan op tegen Sijsling. De regen heeft het schema in Londen flink in de war geschopt. "Ik ga misschien maar een klein dutje doen. Het gras is heel glad, zeker als het een beetje regent. Het wordt niet makkelijk", voorspelde Tsonga.