De 'B-keus' van Jong Oranje kreeg woensdagavond meer dan eens voetballes van Jong Spanje op het jeugd-EK. De 3-0 nederlaag levert dus geen lovenswaardig rapport op.

Door Daan Smink

Marco Bizot 6
Was bij de drie Spaanse doelpunten kansloos. Redde wel een keer mooi nadat Van der Hoorn weer eens voorbij gelopen was.

Kelvin Leerdam 5,5
Was het bij Feyenoord intussen wel gewend om tot de 'B-ploeg' te behoren. Dat in ogenschouw nemend was zijn optreden niet eens zo slecht.

Mike van der Hoorn 4,5
Het is natuurlijk geen verrassing dat een verdediger van FC Utrecht niet is opgewassen tegen de grootste talenten uit de Primera Division. Al was het wel erg ongelukkig allemaal, vooral omdat Van der Hoorn ook nog eens een niet te missen kans op de 1-1 om zeep hielp.

Bram Nuytinck 5
Wil graag een leider zijn, maar was niet bij machte om de defensie bij elkaar te houden. Had geen antwoord op de vele positiewisselingen van Isco en co. Net zoals Van der Hoorn bovendien in de opbouw te aarzelend.

Patrick van Aanholt 5
Loopt soms op de goede plek, net zo vaak op de verkeerde. Als hij z'n snelheid niet had, bleef er weinig over.

Jordy Clasie 5
Bepaald niet zo dominant als bij Feyenoord. Wellicht is dat logisch tegen deze sterke opponent, toch was het pijnlijk dat een spelversneller als hij vooral achter zijn tegenstander aanliep.

Leroy Fer 5,5
Buiten de lijnen de afgelopen dagen een stuk aanweziger dan deze avond op het veld. Na een aardig begin werd het Spaanse positiespel ook hem te machtig. Waar was überhaupt het positiespel van het Nederlandse middenveld?

Tonny Vilhena 5,5
De benjamin van Jong Oranje probeerde het spel naar zich toe te trekken, toonde durf aan de bal. Hij verzoop echter tussen al die om hem heen cirkelende Spanjaarden.

(71. Adam Maher) -

Memphis Depay 6
Zo nu en dan zag je z'n grote potentie, en niet alleen bij die heerlijke vrije trap op de lat. Bleef als een van de weinigen negentig minuten gedreven. Wel te naïef in verdedigend opzicht. Het was vrij link hoe Depay soms zomaar zijn man liet lopen.

Danny Hoesen 5
Ondervond dat een basisplaats tegen een gretig Spanje om andere kwaliteiten vraagt dan een invalbeurt tegen een moedeloos Rusland. Niet meer dan een leerzaam avondje.

Florian Jozefzoon 5,5
Kan best een niveautje hoger aan dan RKC, maar moet aan de Primera Division voorlopig maar niet denken.