De Internationale Schaats Unie (ISU) heeft de internationale wedstrijdkalender voor het seizoen 2014-2015 ingrijpend gewijzigd. De WK afstanden zullen niet langer de seizoenafsluiting zijn.

In 2015, als het afstands-WK in Nederland zal worden gehouden, wordt al op 12, 13, 14 en 15 februari het toernooi verreden.

Het seizoen wordt traditioneel geopend met het EK allround, in het tweede weekend van januari. In maart 2015 wordt in week negen en tien het seizoen afgesloten met respectievelijk het WK sprint en het WK allround.

Het sprinttoernooi staat al vele jaren in de tweede helft van januari op het programma. In de niet olympische jaren wordt het allroundkampioenschap vaak half februari gehouden.

Van Podium tot Podium

Arie Koops, directeur sport van de KNSB, is blij dat de ISU naar de opzet van de wedstrijdkalender heeft gekeken en zaken heeft aangepast.

"Dit is een mooie eerste stap. In onze visie. We willen deze ideeën over de wedstrijdkalender dan ook graag delen met de ISU vooraf en tijdens het komende congres in de zomer van 2014 om zo gezamenlijk tot de meest ideale kalender te komen."

Hoe de World Cups in het wedstrijdschema van 2014-2015 worden ingepast, is nog niet bekend.