Lewis Hamilton acht de kans heel klein dat hij eind deze maand de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam schrijft.

Mercedes leek de achterstand op de topteams te hebben verkleind, maar in de Canadese Grand Prix van afgelopen weekeinde kon Hamilton het tempo van Sebastian Vettel en, in mindere mate, Fernando Alonso niet bijbenen.

"Wat Ferrari en Red Bull Racing hebben gedaan met de auto weet ik niet, maar ze waren hartstikke snel", zegt Hamilton in The Guardian.

"Sebastian Vettel reed op een bepaald moment een seconde per rondje sneller, dat maak je niet zomaar goed voor de nieuwe race. Maar de andere teams kunnen we zeker verslaan."

Hamilton vindt dat Mercedes niet te snel tevreden moet zijn. "We moeten harder, al doen we het fantastisch in de kwalificaties en gaat het ook steeds beter in de races. Maar ik zie nog steeds dingen bij Ferrari en Red Bull die wij niet hebben."

"Dan vraag ik aan de jongens: 'wanneer hebben wij dat?' En dan krijg ik als antwoord: 'we gaan het over een paar weken testen'. Ik wil dan dat het meteen gebeurt, ik probeer de jongens te pushen."