Alfred Schreuder ondertekent bij FC Twente binnenkort een contract voor onbepaalde tijd. Dat meldt Joop Munsterman aan diverse media.

"Alfred wordt sowieso na het volgende jaar trainer. Hij gaat een contract voor onbepaalde tijd tekenen net als Kees van Wonderen", aldus de voorzitter van de Tukkers in De Telegraaf.

"Die blijven de komende jaren het technische beleid uitzetten, evenals Cees Lok. We zijn op zoek geweest naar een trainer voor een lange termijn en dat is voor ons Alfred."

De licentiecommissie van de KNVB heeft nog geen besluit genomen over de situatie bij Twente. Schreuder maakte het seizoen af als hoofdtrainer zonder diploma's. Daarom zat de gediplomeerde hoofd opleidingen Michel Jansen op de bank. Die rolverdeling stuitte echter op verzet van onder meer Coaches Betaald Voetbal.

Tweede team

Munsterman wedt nog op twee paarden voor volgend seizoen. "Er zijn twee scenario's. Allereerst dat we keurig blijven doorgaan met wat we hebben, maar dan moeten we een duidelijke functieomschrijving en rolverdeling maken."

"Mocht dat niet doorgaan, dan moeten we een andere trainer hebben. Daar voeren we ook onze gesprekken over. Als onverhoopt de licentiecommissie niet wil wat wij met elkaar willen, zal Alfred trainer worden van het tweede team."

Het huidige contract van Schreuder loopt in de zomer van 2014 af.