De partij van Arantxa Rus in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Duitse Nürnberg is vanwege de invallende duisternis gestaakt.

De Monsterse en haar tegenstandster Jelena Jankovic (1) konden daarom na een set terug de kleedkamer in. Jankovic won de eerste set met 6-4.

Rus kreeg in haar eerste twee opslagbeurten al telkens een breakpunt tegen, maar werkte dat beide keren weg. De derde keer dat de Nederlandse serveerde ging het wel mis, maar Rus toonde veerkracht en maakte de achterstand gelijk ongedaan.

Jankovic brak vervolgens opnieuw en kwam op 5-3 voor, maar weer had Rus een antwoord klaar. Toen de Monsterse op 5-4 serveerde om in de set te blijven, werkte ze liefst vijf setpunten van Jankovic weg en liet ze kansen liggen om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk was het zesde setpunt van de Servische wel raak.

De wedstrijd wordt vermoedelijk woensdag uitgespeeld. Het speelschema voor de woensdag van het Duitse graveltoernooi is echter nog niet bekend.

Duikeling

Rus maakte bij de laatste wereldranglijst een flinke duikeling naar de 151e plek.

Er vonden dinsdag geen verrassingen plaats in Nürnberg. De geplaatste speelsters Alizé Cornet (3), Julia Goerges (4), Lucie Safarova (5), Lourdes Domínguez Lino (6) en Annika Beck (8) maakten geen fout.

Op het gras van Birmingham vlogen er wel wat geplaatste spelers uit het WTA-toernooi. Zo verloor de Oostenrijkse Tamira Paszek (4) in de tweede ronde met 2-6, 6-2 en 6-3 van Alison Riske uit de VS. Ook de als achtste geplaatste Poolse Urszula Radwanska kon het niet bolwerken tegen Donna Vekic uit Kroatië: 3-6 en 2-6.

Monfils

Bij het mannentoernooi van Halle heeft Gaël Monfils de als vijfde ingeschaalde Canadees Milos Raonic verschalkt. De Fransman was in de eerste ronde in twee sets klaar: 6-4 en 6-2. De als zevende geplaatste Pool Jerzy Janowicz kan ook alweer naar huis. Mirza Basic uit Bosnië was te sterk: 7-6, 3-6 en 7-6.

Bij het ATP-toernooi van Queen's haalde Juan Martin del Potro (3) met moeite de derde ronde. De Belg Xavier Malisse maakte het de Argentijn erg lastig: 7-6, 1-6 en 7-5. De Amerikaan Sam Querrey (6) had ook drie sets nodig tegen Aljaz Bedene uit Slovenië: 7-6, 5-7 en 7-6. De als negende geplaatste Benoît Paire kon het niet bolwerken in de tweede schifting. Denis Kudla uit Amerika won met 6-3 en 6-4.

Thiemo de Bakker en Igor Sijsling spelen woensdag hun partij in de tweede ronde in Londen.