Jong Italië is dinsdag dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Noorwegen groepswinnaar geworden bij het EK voor spelers onder 21 jaar. De Noren werden door het gelijkspel tweede en gaan ook naar de halve finales.

Gastland Israël won met 1-0 van Engeland en werd derde in de poule.

De wedstrijd tussen Italië en Noorwegen leek lang op een 0-0 af te stevenen, maar in de slotfase gebeurde er toch nog iets.

In de negentigste minuut benutte Stefan Strandberg een strafschop namens de Noren, die daarmee de groep leken te gaan winnen. Andrea Bertolacci stak daar met een treffer diep in blessuretijd echter een stokje voor. Bij Noorwegen speelde Markus Henriksen (AZ) de gehele wedstrijd en bleef Harmeet Singh (Feyenoord) op de bank.

Ook bij Israël - Engeland moest lang worden gewacht op een treffer. Ofir Krieff besliste het duel in de tachtigste minuut en schonk gastland Israël zo zijn eerste zege van het toernooi. De Engelsen gaan puntloos naar huis.

Jong Italië of Jong Noorwegen zal in de halve finale op zaterdag de tegenstander zijn van Nederland. Als Jong Oranje woensdag wint of gelijkspeelt tegen Jong Spanje treft het de Noren. Bij een nederlaag zal Italië de opponent zijn.