Arnaud Démare heeft dinsdag de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen door na 174 kilometer de sterkste te zijn in de massasprint.

De 21-jarige Fransman was in de straten van Buochs het slimste van het pak. Démare zat op 250 meter van de streep nog in vijfde positie, maar hij had het routeboek goed gelezen. Vlak voor de laatste bocht, op honderdvijftig meter van de finish, koos hij de linkerkant en glipte als eerste de bocht in. Niemand had daar een antwoord op.

De renner van FdJ bleef in de daguitslag de Australiër Matthew Goss en Tyler Farrar uit Amerika voor. John Degenkolb reed namens Argos-Shimano naar de vierde plaats. Peter Sagan, de winnaar van de derde rit, werd nu slechts zevende. Boy van Poppel was op de vijftiende stek de beste Nederlander.

Het was voor Démare, in 2011 wereldkampioen bij de junioren, de zesde zege van 2013 na de GP Denain en drie etappezeges plus het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke. "Ik heb veel klassiekers gereden en daarvan een hoop geleerd. Winnen in Duinkerke en in de GP Denain is heel mooi, maar hier in een WorldTour-wedstrijd dat is pas echt schitterend'', zei de jonge Fransman.

Jens Voigt

De leiderstrui van de Zwitser Mathias Frank kwam niet in gevaar. Hij heeft 23 seconden voorsprong op Roman Kreuziger (Saxo Bank). Bauke Mollema blijft zesde in het algemeen klassement op 1.06.

Veteraan Jens Voigt reed de hele dag aan de leiding met Olivier Kaisen en Robert Vrecer en de 41-jarige Duitser probeerde het in de finale nog solo, maar de sprintersploegen rekenden twee kilometer voor de streep in. De sprint was enigszins hectisch door wat bochten in de laatste kilometer.

De Ronde van Zwitserland eindigt zondag.