KOKSIJDE - Saulius Ruskys heeft woensdag de tweede rit van de Driedaagse van De Panne gewonnen. De Litouwer klopte in Koksijde Tom Steels in de massasprint. Stefano Zanini blijft leider in het algemeen klassement.

Chris Peers (Cofidis) en Andrei Tsjmil (Lotto) kwamen in de 232 kilometerlange etappe zwaar ten val. Peers brak een heup, Tsjmil het rechterdijbeen. Kristof Trouvé (Palmans) liep ernstige verwondingen in het gezicht op.

De drie Belgen behoorden tot de zeven renners die na 117 kilometer ten val kwamen. In de afdaling van de Kemmelberg kwamen de Belgen Tsjmil, Peers, Trouvé, de Italianen Pieri (Alessio), Bossoni (Vini Caldirola), Bennati (Acqua&Sapone) en de Fransman Sassone (Cofidis) ten val. De zeven werden naar het Onze-Lieve-Vrouw-hospitaal van Ieper overgebracht.

Peers

Pieri won zaterdag de E3-Prijs in Harelbeke. Peers werd er tiende en zondag derde in de Brabantse Pijl. Voor Tsjmil kan de val het einde van zijn carrière betekenen. De 39-jarige Moldaviër met Belgische nationaliteit zou eind mei na de klassiekers definitief stoppen. De Lotto-coureur bereidde zich in de Driedaagse voor op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.