Serena Williams heeft zaterdag voor de tweede keer in haar loopbaan Roland Garros gewonnen. De Amerikaanse was in de eindstrijd op het Court Philippe Chatrier met 6-4 en 6-4 te sterk voor Maria Sjarapova.

Sjarapova begon goed aan de wedstrijd. Ze kwam op een 2-0 voorsprong in games na Williams direct te breken.

Het schudde de Amerikaanse blijkbaar wakker, want ze was daarna niet meer te stoppen. De eerste set ging vrij makkelijk met 6-4 naar Williams.

In de tweede set begon Williams wel direct scherp. Ze snel uit naar een 5-2 voorsprong, maar ze verloor vervolgens twee games op rij. Uiteindelijk wist ze de tiende game binnen te slepen met een ace en won ze de tweede en beslissende set ook met 6-4.

Williams weet na elf jaar Roland Garros weer op haar naam te schrijven. In 2002 versloeg ze haar zus Venus in de finale in Parijs. Nooit eerder lukte het een speelster om na zo'n lange tijd de titel op het Franse gravel weer te winnen.

Oudste

Williams is met haar 31 jaar en 247 dagen nu ook de oudste winnares op Roland Garros. Ze loste haar landgenote Chris Evert als recordhoudster af, die in 1986 met de trofee in Parijs pronkte toen ze 31 jaar en 169 dagen telde.

Voor Williams was het haar zestiende Grand Slam-titel. Het was haar veertiende zege tegen Sjarapova, de nummer twee van de wereldranglijst.

De Russin won pas twee keer van de hardslaande Amerikaanse en die twee overwinningen dateren alweer uit 2004. Sjarapova blijft op vier Grand Slam-titels staan. Vorig jaar zegevierde ze nog op Roland Garros. 

Het was tevens haar 31e zege op rij. Ze won in de aanloop naar Roland Garros ook al de graveltoernooien in Rome en Madrid. Williams verdiende 1,5 miljoen euro met haar tweede triomf in Parijs, Sjarapova moest zich met de helft tevreden stellen.