Cristiano Ronaldo gaat ervan uit dat hij op korte termijn met Real Madrid overeenstemming bereikt over een nieuw contract.

''Ik ben er rustig onder en maak me geen zorgen. Ik weet zeker dat we het eens worden over een nieuw contract'', zei de Portugese aanvaller vrijdagavond na het WK-kwalificatieduel met Rusland (1-0).

Ronaldo verhuisde in 2009 van Manchester United naar Real Madrid. Hoewel hij afgelopen seizoen met de ploeg geen aansprekende prijs wist te pakken, denkt de Portugees niet aan een vertrek uit Bernabeu.

Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot medio 2015. Voorzitter Florentino Perez noemde Ronaldo eerder al enorm belangrijk voor de 'Koninklijke'.

Mourinho

Jose Mourinho, de coach die onlangs vertrok bij Real, haalde deze week hard uit naar Ronaldo. Maar de speler weigerde op die uitlatingen te reageren.

De nieuwe manager van Chelsea verweet zijn landgenoot betweterig te zijn. "Wanneer er kritiek was vanuit tactisch oogpunt, accepteerde hij het niet." Mourinho had ook zijn twijfels bij de leergierigheid van Ronaldo. "Ik wilde hem beter maken, maar hierdoor kon ik hem als trainer niet verder laten ontwikkelen."

Het is volgens 'The Special One' dan ook de vraag of Ronaldo in Madrid zijn beste periode beleeft. "Hij heeft drie fantastische seizoenen gehad, maar ik weet niet of het de beste jaren uit zijn carrière waren omdat hij bij Manchester United ook goed was. Hij mag het beslissen."